Licenskurs eller enbart träning i två dagar, BOKA NU!

Har du funderat på att ta licens i roadracing?

Vi kör en licenskurs den 3-4 Maj.

Nu har ni chansen ett ta licens och inneha möjligheten att kunna tävla i roadracing eller enbart köra en racehoj på bana med likasinnade för motions skull.

ARC´s licenskurs har som mål att erbjuda en utbildning med teori samt praktiska övningar med instruktör. Målet är att ni skall bli säkrare och naturligtvis också snabbare på banan.

Vi börjar med teori första dagen, praktiska övningar och uppkörning andra dagen ihop med våra instruktörer. De teoretiska passen lär ut regler, krav och förutsättningar för att börja tävla inom roadracing. Samtal om utrustning och hur din motorcykel ska modifieras för att klara en tävlingsbesiktning.

De praktiska passen utföres med din egen motorcykel under kontrollerade former. En bedömning av er som förare och hur ni framför er cykel på banan sker löpande. Vi bedömer också om er hastighet är tillräckligt hög ur en säkerhetsaspekt för att vi ska kunna godkänna er för träning och tävling.

Kursen är inte en körövningskurs för att bli snabbare på banan utan en kurs för dig som skall börja tävla eller träna i roadracing.

Förutsättningar inför kursen. Egen motorcykel i gott skick med bra däck och bromsbelägg. Ingen försäkring eller registreringsbesiktat fordon krävs. Ljudkrav på max 95d vid förbifart, detta är samma som gäller vid träning/tävling och ett krav från miljömyndigheterna. Mätning kommer att ske och överstigs 95db så får du inte åka och får inget godkännande på kursen.

Vi har inget krav på vilket typ av motorcykel du kör upp på, bara att den är i gott skick enligt ovan och att den kan hänga med på banan. Backspeglar, blinkers, pakethållare, regskylt och liknande tillbehör måste avmonteras innan kursen. Fram och baklyse demonteras eller tejpas så att inget lyser igenom. Gäller även inbyggda blinkers i kåpan.

Heltäckande skinnklädsel (delat skinnställ går bra men textilställ är inte godkänt), ryggskydd, hjälm (helst glasfiber/komposit), handskar, och stövlar avsedda för motorcykelkörning.

Tänk på följande.

Länk till evenemanget

.