DTM Anderstorp senareläggs på grund av coronaviruset

undefined

- Hela DTM-kalendern omarbetad
- Nytt datum för svenska deltävlingen fastslås inom kort
- Köpta biljetter gäller, möjlighet till återbetalning erbjuds

DTM-tävlingen i Anderstorp flyttas från den 12-14 juni till ett senare datum med anledning av den rådande coronaviruspandemin.   
 
DTM-organisationen har under de senaste dagarna jobbat på högvarv för att möta det rådande exceptionella läget, och kan ikväll presentera en helt omarbetad kalender där samtliga årets tio deltävlingar påverkas men kvarstår på agendan.  

Tävlingen i Anderstorp - det första DTM-arrangemanget någonsin i Sverige - flyttas från sin position i början av sommaren till antingen den 31 juli-2 augusti eller den 2-4 oktober.
 
Vilket av dessa två datum som i slutändan gäller kommer att beslutas inom de närmaste dagarna, men har ännu inte kunnat fastslås på grund av de komplexa omständigheterna.

DTM Anderstorp kommer självklart att informera om det aktuella tävlingsdatumet så snart ett beslut har fattats.

BILJETTER
Biljetter som köpts till Anderstorp den 12-14 juni gäller automatiskt för det nya tävlingsdatumet. Den som önskar avboka sina biljetter kan också göra det. Biljetterna kommer då att återbetalas. 

BILJETTER: mer information här

Försäljningen av nya biljetter kommer tills vidare att stoppas fram till dess att det nya tävlingsdatumet har fastslagits. 
 
- Det här är en mycket speciell situation, och vår självklara prioritet är förstås allas säkerhet och välmående, säger Peter Eklund, VD på Scandinavian Raceway. Jag är övertygad om att alla där ute har förståelse för läget som råder och att det här beslutet helt enkelt var nödvändigt. Jag kan garantera alla som ser fram emot DTM-tävlingen på Scandinavian Raceway att vi fortsatt gör vårt yttersta för att leverera ett bra evenemang.


DTM-säsongen 2020 är nu planerad att starta på Norisring i Tyskland den 10-12 juli, med final på italienska Monza den 13-15 november.

Poängteras bör att den nya kalendern är fortsatt preliminär i skenet av den snabbt föränderliga situationen runt COVID-19.

.