180821 Rapport från helgens SM tävlingar i Falkenberg

Under fredagen var det mestadels uppehåll. Alla klasser körde tre testpass var och de flesta kördes på torrt underlag. Några pass stördes lite av lätt regn. Redan på fredagen snackades det banrekord på Falkenberg. Det går riktigt fort i samtliga klasser i år och den stora frågan var om Filip Backlunds banrekord skulle stå sig över helgen.

Lördagen bjöd på strålande sol men en vind på 8-9 m/s störde förarna både på startrakan (medvind) och på baksidan (mot/sidvind). I första racet, A2, representeras ARC i år av Ture Adolfsson. På mindre än ett år har han avverkat Start2Ride, licenskurs och nu 6 SM-deltävlingar. Lördagens race körde han till sig årets första pallplats på sin Kawasaki Ninja 400 oh kunde kliva upp på andraplatsen! Han sänkte sitt PB med ca en sekund för varje pass han var ute på banan.I andra heatet hade ARC tyvärr inga representanter. Moto3/125 GP vanns av hemmaföraren Lukas Wendeborn.

I tredje klassen för dagen var ARC bättre representerade. 4 av de 22 startande kör i år för ARC. Bäst gick det för halmstadbon Marcus Andersson som körde i på 8:e plats. Timmy Persson kom på 11:e plats. På femtonde plats hittar vi Car-Johan Stigefelt. Han är tredje generationen Stigefelt som tävlar för ARC i Roadracing. Pappa Fredrik och farfar Kennet har ju varit med förr.

I kungaklassen, Superbike, är ARC väl representerat med 5 förare. Racet vanns av Alexander Lundh ARC, Jesper Pellijeff kom tvåa och på tredje plats hittar vi Jari Tuovinen ARC. Dessutom kom Marcus Olsson fyra. Mattias Wikberger blev 21:a och Björn Svensson 22:a.I rookie 600 körde ARC:s Niklas Johansson till sig en finfin 7:e plats vilket var hans bästa placering i år.

I Rookie 1000 fortsätter Jimmy Palander imponera. Femte segern i år och med 14 sekunders marginal till tvåan. Stefan Larsson har kämpat hårt i sommar med att få ihop hojen till helgens tävling och det har han lyckats väl med. En tredjeplats blev belöningen idag och Stefan var nog gladast i hela depån! Jonas Karlsson körde in på en fin 7:e plats. Övriga ARC förare: Anders Ohsson 14:e, Patrik Swedblom 15:e och  Krisztian Aros 20:e

På söndagen vaknade vi till en mulen och grå himmel och duggregnet föll hela dagen över banan och gjorde stora omkastningar  i resultatlistorna.

Ture Adolfsson körde återigen in på en fin andraplats efter mycket klok körning på det hala underlaget. Timmy Persson vann Superstock 600 där C-J Stigefelt körde in på en fin 10:e plats. Samuel Wikberger blev 15:e. Tyvärr kraschade Marcus Andersson i snabbhögern, vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och hoppas få se honom på hemmabanan på finalerna. Superbikeheatet blev inte lika roligt för ARC:s förare som på lördagen. Jari kom inte till start pga elfel. Alexander hade också problem med hojen men körde in på 5:e plats. Marcus Olsson tog en säker 6:e plats. Björn Svensson knep en poäng på sin femtonde plats och Mattias Wikberger blev 20:e.

I Rookie 600 fick Niklas Johansson kliva upp på pallen. En kanonfin 3:e plats och Niklas var gladast på hela västkusten! Jimmy Palander följde upp med ännu en seger och Stefan Larsson blev återigen trea. Jonas Nilsson 7:a, Krisztian Aros 10:a och Patrik Swedblom 12:a

Nu laddar vi om för träning kommande helg och sedan kör vi finalerna på Scandinavian Raceway 1-2 september!

Har du också varit ute och tävlat för ARC. Skicka ett mail med bilder, resultat och referat till l-o.sveningson@arc.nu så lägger han upp detta på vår hemsida.

 

.