171126 MC 2018

MC-säsongen 2018 kommer traditionsenligt inledas med en licenskurs första helgen i maj. 4-5 maj kör vi kursen i år. Samtidigt kommer vi köra träningshelg, fredag till söndag 4-6. Chans att slipa formen inför både SEC 10/5 och SM-premiären 11-13/5. Samtidigt med premiären körs en europeisk deltävling i Moto 3 för den norra europazonen.

 

2018 har ARC fått förtroendet att arrangera både premiären och finalen i SM i roadracing vilket vi ödmjukt och tacksamt har accepterat och ser fram emot. Dessutom kommer vi köra en extra träningshelg inför finalen vilket innebär att det kommer bli massor av träningstillfällen under 2018 på VM-banan i Anderstorp.

29/6 - 1/7 planerar vi att kör Swedish TT. Klart är att det blir Nordiskt Mästerskap. Förhoppningsvis får vi EM-status också. Vid jubileumshelgen i september kommer vi köra RR tillsammans med bilar för att skapa ett superevent. Så boka in 7-9 september i almanackan redan NU.

 

Det finns dessutom tankar på att göra lite extra för Er som väljer att vara medlemmar och ta ut Er licens i ARC nästa år. En drivers lounge där ni kan äta och mingla oavsett vem som arrangerar eventet till exempel. Exklusivt för våra medlemmar. Mer om detta kommer senare.

Kommer vi 2018 bli tillräckligt med licensierade medlemmar för att arrangera ett klubbmästerskap? I vilka klasser?

 

2018 är ett jubileumsår för Scandinavian Raceway. Då är det 50 år sedan vi arrangerade de första tävlingarna på mossen som kom att bli världsberömd. En anläggning som varit värd för över 25 VM-tävlingar i MotoGP (VM-RR), Superbike och Endurance. Under åren har det korats världsmästare som Giacomo Agostini, Barry Sheene, Mick Doohan med flera med flera.

 

Förutom nämnda datum kommer det tillkomma träningsdagar och kvällar. Som medlem i ARC har du alltid rabatt på deltagaravgifter. Vi planerar dessutom att ha inspirationsmöten och utbildningar som blir exklusiva för våra förare och team.

 

Välkommen att bli medlem i Anderstorp Racing Club och välkommen till Scandinavian Raceway.

 

(OBS! Datum och planering är preliminär i avvaktan på beslut från myndigheterna och tillstånd för verksamheten)

.