170721 Tung Blues utlovas på Scandinavian Raceway under Swedish TT

Anderstorp Racing Club har en uttalad ambition att återskapa det som en gång varit. Även om F1 känns som en utopi är vår målsättning att i framtiden arrangera internationella stortävlingar på Scandinavian Raceway. 2016 arrangerade vi åter Swedish TT efter många års uppehåll. Nu med klassiska motorcyklar som tävlade i Europamästerskap med mera. I år återkommer Swedish TT återigen till den världsberömda mossen. Ca 250 förare kommer att göra upp om FIM Europé Vintage Road Race Championship, Nordisk Mästerskap och Svenska Cupen. Deltagare från ett femtontal läder har anmält sig och vi kommer dessutom få återse sidvagnar vilket av många varit efterlängtat. 12-20 sidvagnar väntas till helgen.

 

Som en del i att förbättra våra arrangemang har vi i år engagerat Tom & The Backstabbers, ett riktigt bra och etablerat bluesband till att stå för livemusik i cafeterian på kvällarna. Med start ca 20.00 kommer de bjuda på härlig bluesmusik både fredag och lördag kväll. Såhär beskriver Tom bandet:

 

Tom & The Backstabbers bildades 2011 och är ett bluesband hemmahörande i Bredaryd/Småland. Bluesen har varit en stor del av våra liv och scenen är den bästa platsen att visa vår spelglädje och kärlek till både musiken och publiken! Vi bjuder på en bred repertoar med egen tolkad tung svängig blues blandad med egenskrivet material i samma anda.

Referenser/omdömen

Vinnare av Scandinavian Blues contest .Juryns motivering lyder: "Med en härlig energi, spelglädje, publikkontakt och ett taktfast sväng är 2016 års vinnare av Scandinavian Blues Contest Tom & The Backstabbers"

Tom & the Backstabbers levererade i vanlig ordning en suverän kväll. Helt outstanding!/ Vetlanda jazz och Bluesförening

A solid band with a great groove/ Rob lee( Mike Zito & the wheel) A good band who did a great job warming up for us/Jon McDonald ( Magic slim and the Teardrops)

 

Hotell Åsen serverar kvällsbuffé från ca 17.30 på kvällarna och senare på kvällen finns det korv och hamburgare för de hungriga.

 

I depån finns massor av härliga Motorcyklar att beskåda och många av förarna berättar gärna om hojens historia.

 

På lördagskvällen blir det en gemensam prisutdelning för eftermiddagens tävlingar inne i depåområdet.

 

Välkomna ut till Scandinavian Raceway och var med och bygg upp något nytt för framtiden. Och passa på att minnas tillbaka till de tider som varit!

.