180505 Medlemskväll med Peter Lindén

17.00

Välkomna på årets tredje medlemsträff. Denna gång gästas vi av en av Sveriges genom tiderna snabbaste pilot både på marken och i luften, Peter Lindén. Peter kommer att berätta om sitt liv som pilot och roadracingförare. Vi välkomnar som vanligt funktionärer och vänner till klubben till denna kväll.  Efteråt blir det enklare förtäring och info från styrelsen. Anmäl ditt deltagande till: l-o.sveningson@arc.nu

 

Snabbfakta om Peter Lindén:

Peter Lindén, född 1957, är en svensk roadracingförare och officer i Flygvapnet. Lindén har varit aktiv som roadracingförare från slutet av 1970-talet och kör fortfarande då och då. Bland meriterna märks världsmästartiteln i Endurance 2000 och europamästerskapet i 500GP 1989. Han har även deltagit i världsmästerskapen i Grand Prix-roadracing, där hans bästa resultat är niondeplatsen i 500GP-klassen i Förenta Staternas Grand Prix 1990 på Laguna Seca Raceway. Lindén körde också Isle of Man TT 1984 och 1985. Hoppade också under flera år in som burkslav i sidvagnsracing i VM. Lindén, som ofta hörs som speaker på svenska roadracingtävlingar, har även kört lite bilracing och hjälper blivande stjärnor via förbundets satsning Topp och Talang. Peter Lindén är en hjälte och en förebild som gjort mer för svensk roadracing än någon annan.

Parallellt med motorcykelkarriären arbetade Lindén från 1978 till sin pensionering som stridsflygare vid F 6 Karlsborg och senare vid F 7 Såtenäs.

 

Källa: Wikipedia

.